Jardineria adaptada a les noves condicions climàtiques

cartell_jardineria_i_canvi_climatic_les_garberes

CURS AJORNAT A CAUSA DE L’EMERGÈNCIA SANITÀRIA.

Descripció del curs
Els efectes de l’escalfament global ja fa molts anys que afecten Catalunya. L’entorn Mediterrani patirà especialment i de manera accelerada el canvi climàtic. Un augment en la freqüència i la intensitat de les onades de calor i les sequeres seran alguns dels efectes més visibles en gran part de la nostra geografia.
Fa aproximadament 20 anys que es parla de xerojardineria i jardineria sostenible com un conjunt de tècniques i unes maneres de fer en la creació de jardins que ens poden servir per tenir uns jardins adaptats a aquestes condicions tan difícils que patirem. Però realment aquestes tècniques i les seves possibilitats estan tan generalitzades i implantades? El conjunt de professionals del sector les coneixen i les apliquen adequadament? Estem preparats pel que ens ve a sobre?

Objectiu general del curs:
Aquesta proposta neix de la constatació d’alguns professionals del sector -amb una llarga trajectòria i experiència en la creació i conservació de jardins- que s’ha avançat ben poc en el coneixement i l’ús de les plantes amb baixos requeriments hídrics i de conservació. Malauradament són molt pocs els exemples i els professionals que utilitzen de forma correcta l’enorme potencial que tenen aquestes espècies per a la creació de jardins bells, diversos, fàcils de mantenir i adaptats a un entorn climàtic difícil i en ple canvi.
L’objectiu del curs és donar a conèixer com esdevindran les condicions climàtiques a Catalunya i com afectaran els conreus i les plantes, quin ventall d’espècies de plantes ornamentals hauríem d’emprar més en el futur i com implantar-les correctament. Veurem exemples i experiències de realitzacions en jardineria privada i pública de la mà d´alguns pioners que són veritables autoritats en aquesta matèria. I coneixerem les propostes d’espècies amb més potencial de la mà d’alguns viveristes pioners en la recerca i producció de plantes mediterrànies adaptades a jardineria de baixos requeriments de conservació

Programa del curs
9 a 10 h.  Quins efectes tindrà el canvi climàtic a Catalunya- Jordi Puig i Roca
10 a 11 h. Experiències en jardineria privada amb plantes adaptades- Merce Trias
11h 11.30 h Pausa – cafè
11.30-12.30 h Experiències i realitzacions en jardineria pública. L’exemple de Malgrat de Mar – Carles Garcia.
12.30-13.30 h Selecció i implantació de plantes amb baixos requeriments de conservació. Una proposta d’espècies de futur testades en les condicions del Vallès els darrers 20 anys- Sergi Massanés.
13.30 – 15 h Pausa dinar de treball
15 – 16 h Cooperativa Viver Tres Turons, plantes autòctones ornamentals – Carles Palau
16 – 17 h Vivers Sala Graupera- Historia, experiències, el jardí de demostració i experimentació, propostes d’éspècies de futur- Guillem Morral.

Professorat:
Jordi Puig i Roca: doctor en ciències ambientals i especialista en canvi climàtic. Pagès i gerent de L’Espigall.  
Merce Trias: mestra jardinera i diplomada a Kew Gardens. Gerent i treballadora de l’empresa Estudi de Jardineria.
Carles Garcia: mestre jardiner, tècnic responsable de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Malgrat de Mar.
Guillem Morral: enginyer agroambiental i del paisatge, tècnic de Vivers Sala Graupera.
Sergi Massanés: jardiner, tècnic especialista en hortofructicultura i professor de l’Institut de jardineria i agricultura Les Garberes
Carles Palau: biòleg i professor de l’Institut de jardineria i agricultura Les Garberes, soci de la Cooperativa Viver Tres Turons

Curs en col•laboració amb Institut de jardineria i agricultura Les Garberes de Castellar del Vallès

Lloc: Institut de jardineria i agricultura Les Garberes de Castellar del Vallès. C/ Anoia, 2C. Polígon industrial Pla de la Bruguera.
Castellar del Vallès

Dies i horari:
Dimarts 9 de juny de 9 a 17h.

Més informació: formacio@associaciolera.org
Tel. 93 878 70 35 / 672 337 305

Consulteu preus, descomptes i condicions en el pdf: jardineria_i_canvi_climatic_les_garberes

Si et vols inscriure, omple el formulari, si us plau:

CURS AJORNAT A CAUSA DE L’EMERGÈNCIA SANITÀRIA.

El teu nom (obligatori)

Els teus cognoms (obligatori)

El teu DNI (obligatori)

Quina és la teva data de naixement? (dia/mes/any)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon (obligatori)

La teva adreça postal

El teu poble o ciutat (obligatori)

El codi postal (obligatori)

T'agradaria compartir vehicle amb altres persones que vinguin de la mateixa zona i ens autoritzes a compartir les teves dades amb la resta de l'alumnat del curs? (obligatori)
No

Com t'has assabentat que s'impartia aquest curs?
Fulletó de L'EraButlletí digital de L'EraPremsaWeb de L'EraInstitut Les GarberesPer un amic o amigaXarxes socials

Quina relació tens amb l'agricultura o la jardineria?
Professional del sectorAficionat/daDedicació a temps parcialNo en tinc cap

L'associació L'Era i l'Institut de jardineria i agricultura Les Garberes utilitzaran les teves dades per als afers relacionats amb el curs al qual t'has inscrit.

Vols rebre per correu electrònic informació relacionada amb l'associació L'Era, la producció agrària ecològica, la jardineria ecològica, la sobirania alimentària, l'autosuficiència, les energies renovables, la biodiversitat agrària, i també sobre novetats editorials i productes relacionats amb els temes citats que estiguin a la venda a la botiga virtual de l'associació?
Si acceptes, L'Era desarà les teves dades i, a més, les introduirà al servei ofert per Mailchimp. Pots conèixer la seva política de privacitat a https://mailchimp.com/legal/
Pots anul·lar la teva subscripció en qualsevol moment clicant el botó "esborra'm" que es troba al peu de qualsevol informació que enviem, o bé enviant un missatge a administracio@associaciolera.org.

Sí, acceptoNo, gràcies

Si vols pagar la inscripció en hores d'Ecoxarxa, si us plau anota el teu codi. Tingues en compte que cal que tinguis saldo positiu.

Després d’enviar el formulari se t'obrirà un quadre de diàleg per fer el pagament a través d’un compte de Paypal o a través d’una targeta bancària. Si no tens aquesta possibilitat, escriu com proposes de fer el pagament en el requadre següent.
També pots utilitzar el requadre per enviar-nos qualsevol comentari.