L’Era, Espai de Recursos Agroecològics, és una associació que té com a principals objectius el foment de la producció agrària ecològica i l’agroecologia.
Vam iniciar el nostre camí l’any 1999 sota l’impuls de l’equip de mestres i persones de l’entorn de l’Escola Agrària de Manresa, especialitzada en producció agrària ecològica. Ara com ara l’associació hi manté una col·laboració constant que retroalimenta a les dues entitats.
Ens organitzem a partir de les decisions de l’Assemblea General de Socis i Sòcies i de les reunions mensuals de les persones més actives dins l’entitat. A més, un grup de professionals s’ocupen de tirar endavant els projectes i les activitats decidides.






Què fem
Oferim recursos i fem costat a les persones i entitats relacionades amb la producció agrària ecològica i l’agroecologia a través de diferents projectes de llarg recorregut o bé de projectes puntuals sorgits d’iniciativa pròpia o bé per encàrrec extern.
Treballem en la divulgació de pràctiques i tècniques de producció ecològica, agroecologia, agricultura del carboni, agricultura regenerativa, permacultura, agricultura i ramaderies biodinàmiques i autosuficiència en general, a partir de la publicació i distribució de materials, propostes de formació, xerrades, assajos, demostracions i intercanvi d’experiències.
Busquem, multipliquem, conservem i difonem les varietats locals que són pròpies del nostre territori perquè tornin a estar en els camps, a les cuines i als nostres plats.
Consulta la nostra memòria d’activitats aquí >>
Esporus
Prospectem, caracteritzem, conservem i difonem la biodiversitat conreada. Informa’t de les sessions de voluntariat, les jornades tècniques, els tallers d’extracció de llavors i molt més.
Esfera
Intercanvis d’experiències, demostracions i recerca per difondre models de més eficiència productiva, que redueixin la dependència d’insums, que augmentin la resiliència i que millorin els ecosistemes.
Revista
El nostre mitjà de comunicació, en format digital i en suport paper. Cada tres tres mesos a la bústia de casa teva. Amb entrevistes, reportatges, articles tècnics, novetats editorials… sobre el món agroecològic
Formació
Recuperem coneixements i habilitats per aconseguir la major autonomia i sostenibilitat possible. Per això tenim una oferta contínua de cursos, jornades tècniques i tallers per a diferents públics.
Memòries d’activitats
Si vols conèixer millor l’entitat, consulta la nostra memòria d’activitats anual. Una petita pinzellada del que anem fent cada any.
Altres projectes
A més dels projectes de més pes a l’entitat, també impulsem o col·laborem amb d’altres, sovint en col·laboració amb institucions o associacions afins. El més nostrat és la Tertúlia mensual agroecològica.
Qui som
Som gent oberta al camp: pageses i pagesos de tota la vida, petits hortolans i hortolanes, persones de l’àmbit tècnic, neorurals, estudiants i en general interessades en la pagesia.
Més de 350 persones ja són sòcies de L’Era. Algunes d’elles col·laboren activament amb l’entitat a través de les activitats i els projectes que tirem endavant. Les més implicades conformen la junta directiva que, juntament amb les persones treballadores, porten el dia a dia de l’entitat. A més, altres voluntaris i voluntàries ajuden igualment a l’associació de manera puntual o continuada.
Durant la nostra trajectòria hem construït ponts amb altres associacions germanes amb qui treballem compartint objectius. Entre aquests vincles, comptem especialment amb l’Escola Agrària de Manresa i l’Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes, de Castellar del Vallès, amb qui organitzem cursos i jornades tècniques.