Xarxa pagesa per a l’agricultura del sòl viu

Impulsem el que coneixem com a xarxa pagesa de l’agricultura del sòl viu o del carboni per ajudar a difondre noves maneres de fer i d’entendre la producció d’aliments. I és que tenim la seguretat que el sector primari necessita un canvi d’estratègies agronòmiques que afavoreixin la recuperació del sòl, la seva autofertilitat i la seva conservació, alhora que es refermi la viabilitat econòmica.

La nostra associació vol impulsar la formació i l’intercanvi de coneixements i d’experiències relacionades amb el que ens agrada dir-ne l’agricultura bio-lògica del carboni o del sòl viu. El mot ‘bio-lògica’ integra la biologia més lògica que existeix: el model de la natura.

Ja coneixem diferents iniciatives particulars al nostre país i a països veïns que experimenten i busquen tècniques agronòmiques que afavoreixin la recuperació del sòl, la seva autofertilitat i la seva conservació.  Aquestes finques estan demostrant la seva viabilitat econòmica i per això s’estan convertint en referents en el seu àmbit.

Amb la creació d’aquesta xarxa afavorim l’intercanvi d’informació, d’experiències i dificultats entre els integrants de la xarxa per fer front als reptes que ha d’encarar l’agricultura:  la crisi ambiental, climàtica i energètica, la crisi de subministraments  (fertilitzants, llavors, etc.), i la pròpia subsistència del sector.

Fins ara, ja hem fet trobades arreu de Catalunya, algunes d’elles de caràcter formatiu amb l’acompanyament de Konrad Schreiber, un dels principals referents francesos de l’agricultura del carboni. Però en tenim altres de ja programades, obertes a tothom i d’inscripció gratuïta.
Consulta l’agenda d’aquest web per saber si n’hi ha de previstes i dona’t d’alta al butlletí que enviem mensualment amb informació i continguts al voltant de l’agricultura del carboni o del sòl viu.

En aquest enllaç pots consultar en pdf els butlletins ja publicats.

Si vols rebre informació de les nostres activitats, inscriu-te al butlletí del sòl viu a través d'aquest formulari.

    Ets professional del sector primari?

    Utilitzes alguna de les següents pràctiques?

    En quin subsector treballes?


    Aquest projecte compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya