Activitats d’Esporus

 

Jornades de neteja de llavors

Cada any, voluntaris i voluntàries ens ajuden a seleccionar els fruits més característics de cada varietat, a treure’n la llavor i deixar-la a punt per assecar-la o conservar-la directament.

Convoquem les trobades algunes tardes durant l’estiu i principis de tardor, a la finca ecològica de can Poc Oli, de l’Escola Agrària de Manresa.

Omple el formulari que trobaràs al final d’aquesta pàgina per rebre les convocatòries.

 

Assajos

Per a conèixer les nostres varietats locals, les seves característiques i el potencial productiu en l’actual sistema agroalimentari realitzem diversos assajos cada any, comparant diverses varietats locals, ja siguin del nostre banc i d’altres bancs entre elles, o en comparació amb varietats comercials.

Els resultats dels assajos es poden consultar a l’apartat de Biblioteca del nostre web

Prospeccions

La biodiversitat agrària és d’una gran riquesa i està vinculada a les condicions edafoclimàtiques, la cultura i la gastronomia de cada territori. Per això és interessant prospectar diferents àrees o comarques, perquè a cada una d’elles hi trobarem els tresors que configuren la varietat agrícola catalana.

Hem fet diferents prospeccions i els diferents informants ens han donat llavor que ara forma part del nostre banc.

Si formes part d’una institució interessada en prospectar una àrea, si us plau, contacta amb nosaltres per demanar-nos un pressupost a xenia@associaciolera.org

Els resultats de les prospeccions es poden consultar a l’apartat Biblioteca del nostre web

Tallers i tastos

Perquè les varietats locals sobrevisquin i continuïn evolucionant, és necessari cultivar-les i també fer-les conèixer per tornar-les a les receptes domèstiques. És per això que organitzem tasts.

D’aquesta manera coneixem les preferències de les persones consumidores i quines característiques valoren més; així també és com les varietats locals es donen a conèixer i desperten la curiositat.

Igualment organitzem tallers per aprendre a extreure i conservar llavors.

Aquests tallers es poden adaptar a públic adult, públic jove i infantil.

– Demana el taller o el tast que necessitis omplint el formulari que trobaràs a la nostra secció de Formacio-a-mida

    Si vols, omple el formulari i t’avisarem de les activitats previstes.

    Vull rebre informació de les activitats del banc de llavors Esporus