Els secrets d’una finca regenerativa

regenerativa_CARTELL

REGENERAR LA TERRA AMB LA PASTURA DE VAQUES, POLLASTRES I ALTRE BESTIAR FELIÇ

En els darrers anys molts hem sentit a parlar i hem assistit a formacions d’agricultura regenerativa, de maneig holístic, de pasturatge racional Voisin, de la necessitat de tornar a lligar la ramaderia a la terra per regenerar-la i recuperar la fertilitat perduda amb tants anys d’agricultura excessivament intensiva i poc respectuosa amb el sòl i el medi rural.

I a la finca les Planeses han sabut posar a la pràctica tot aquest coneixement, viure de la terra i millorar-la, produir aliments saludables i fer-ho amb la motivació de qui aposta per una manera de fer agricultura més sostenible.

A Mas Planeses tot el bestiar pastura i és criat amb un gran respecte. Des de les vaques de llet i de carn, els pollastres o els conills. La seva acció regenera el sòl,  tot gaudint del contacte directe de l’herba i l’entorn. Boscos, pastures, terres, hort, bestiar, natura, que amb les persones que gestionen les Planeses intenten tancar el cercle i viure del que fan d’una manera el més harmònica possible amb tots els elements de la finca.

En aquest curs t’acostem a l’experiència d’aquest projecte pioner al nostre territori i repassem els principis bàsics de l’agricultura regenerativa tant a nivell teòric com sobre el terreny de la mà d’en Marc Gràcia, incloent alguna activitat pràctica com moure el bestiar de parcel•la.

PROGRAMA

Els reptes per a una producció sostenible: sobirania alimentària, canvi climàtic, pèrdua de biodiversitat, contaminació, qualitat nutricional dels aliments.
El sòl viu, base per un nou model d’agricultura.
Funcionament de les pastures. Relació planta animal: l’ecofisiologia de la rebrotada, planta i pertorbació. L’animal: comportament, necessitats nutricionals i benestar. Integració del funcionament de la planta amb les necessitats de l’animal.
Maneig de pastures. Pasturatge Racional Voisin. Maneig Holístic.
Funcionament, requisits tècnics, rendiment i avaluació dels reptes per a una producció sostenible de:
– Vaques de producció mixta (carn i llet) en pastura.
– Pollastres, gallines i conills en pastura.
– Hort sense llaurar.
Escorxador i obrador propis i opcions de comercialització

Professor: Marc Gràcia, enginyer forestal, agricultor i ramader regeneratiu, impulsor del projecte Planeses.

Lloc:
Mas Planeses, Sant Ferriol (La Garrotxa)

Data i horari: dissabte 25/04/2020 de 9,30 a 13,30 i de 15 a 19 hores.

Preu: 65 euros

Més informació: formacio@associaciolera.org / Tel. 93 878 70 35 / 672 337 305

Consulteu preus, descomptes i condicions a la pàgina següent: regenerativa

Per inscriure’t, si us plau, omple el següent formulari:

El teu nom (obligatori)

Els teus cognoms (obligatori)

El teu DNI (obligatori)

Quina és la teva data de naixement? (dia/mes/any)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon (obligatori)

La teva adreça postal

El teu poble o ciutat (obligatori)

El codi postal (obligatori)

T'agradaria compartir vehicle amb altres persones que vinguin de la mateixa zona i ens autoritzes a compartir les teves dades amb la resta de l'alumnat del curs? (obligatori)
No

Com t'has assabentat que s'impartia aquest curs?
Fulletó de L'EraL'ApuntadorButlletí digital de L'EraPremsaWeb de L'EraAltres websPer un amic o amigaXarxes socialsFulletó

Quina relació tens amb l'agricultura?
Professional del sector agrícolaAutoconsumPagès a temps parcialNo en tinc cap

Vols rebre per correu electrònic informació relacionada amb l'associació, la producció agrària ecològica, la sobirania alimentària, l'autosuficiència, les energies renovables, la biodiversitat agrària, i també sobre novetats editorials i productes relacionats amb els temes citats que estiguin a la venda a la botiga virtual de l'associació?
Si acceptes, L'Era introduirà les teves dades a través del servei ofert per Mailchimp. Pots conèixer la seva política de privacitat a https://mailchimp.com/legal/
Pots anul·lar la teva subscripció en qualsevol moment clicant el botó "esborra'm" que es troba al peu de qualsevol informació que enviem, o bé enviant un missatge a administracio@associaciolera.org.
Sí, acceptoNo, gràcies

Si vols pagar la inscripció en hores d'Ecoxarxa, si us plau anota el teu codi. Tingues en compte que cal que tinguis saldo positiu.

Després d’enviar el formulari se t'obrirà un quadre de diàleg per fer el pagament a través d’un compte de Paypal o a través d’una targeta bancària. Si no tens aquesta possibilitat, escriu com proposes de fer el pagament en el requadre següent.
També pots utilitzar el requadre per enviar-nos qualsevol comentari.