CULTIUS HORTÍCOLES PROTEGITS

hivernacles_cartell

HIVERNACLES, TÚNELS I ÚS DE MANTA TÈRMICA PER ALLARGAR LA TEMPORADA DE PRODUCCIÓ

Quan s’acosten els dies més curts i freds, l’activitat hortícola s’alenteix i una bona estratègia serà comptar amb l’ajuda d’infraestructures que permetin estirar la temporada i donar més qualitat a les produccions. Els hivernacles en finques de clima interior són útils en els canals de venda directa, per abastir-se regularment d’una producció pròpia al llarg de l’hivern i especialment durant els mesos de gener fins a abril. Els hivernacles del litoral solen utilitzar-se per a fer cultius més primerencs i més tardans que a l’aire lliure, estratègia que permet allargar la temporada d’algunes hortalisses.

Però com s’alteraran el cicles, la fertilització o la sanitat dels cultius? Què cal tenir en compte a l’hora de planificar? Quines opcions triar?

També s’abordarà la utilització de mantes tèrmiques o el sistema de petits túnels (“tunelillo”) o “semi-forçat” amb manta tèrmica per ajudar l’horta d’hivern o per avançar la producció de l’estiu, sense necessitat d’una estructura d’hivernacle.

Aquesta formació està oberta als horticultors/es que valorin la possibilitat de fer una nova instal·lació que encaixi amb el seu model de finca i també als que ja tinguin cultius protegits, en hivernacles o túnels, i vulguin millorar-ne la gestió.

PROGRAMA

PUNTS CLAU PER AL CULTIU D’HORTALISSES EN HIVERNACLE
Gestió del clima amb l’aireació i l’ombreig.
El maneig dels cultius.
La importància de la fertilitat del sòl.
L’adobat i els adobs en verd.
Gestió del reg.
La rotació de cultius.
Els cicles de cultiu possibles i l’orientació en la planificació per a collites esglaonades.
Les plantes refugi i les bandes florides, el control biològic i la gestió preventiva de plagues i malalties.

Professorat:
Borja Camí Marnet. Assessor d’Arreu, Eines per l’assessorament agroecològic

Data: Dijous, 28 de novembre

Lloc: Can Poc Oli, (Escola Agrària de Manresa) Ctra. Vella d’Abrera a Manresa, Km. 23,6

Horari: 9,30 a 13,30 i de 15 a 19 hores.

Més informació: formacio@associaciolera.org / Tel. 93 878 70 35 / 672 337 305

Preu: 62 euros

Consulteu preus, descomptes i condicions  en el següent pdf: hivernacles_programa

Per inscriure’t, si us plau, omple el següent formulari:

El teu nom (obligatori)

Els teus cognoms (obligatori)

El teu DNI (obligatori)

Quina és la teva data de naixement? (dia/mes/any)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon (obligatori)

La teva adreça postal

El teu poble o ciutat (obligatori)

El codi postal (obligatori)

T'agradaria compartir vehicle amb altres persones que vinguin de la mateixa zona i ens autoritzes a compartir les teves dades amb la resta de l'alumnat del curs? (obligatori)
 No 

Com t'has assabentat que s'impartia aquest curs?
Fulletó de L'Era L'Apuntador Butlletí digital de L'Era Premsa Web de L'Era Altres webs Per un amic o amiga Xarxes socials 

Quina relació tens amb l'agricultura?
Professional del sector agrícola Autoconsum Pagès a temps parcial No en tinc cap 

Vols rebre per correu electrònic informació relacionada amb l'associació, la producció agrària ecològica, la sobirania alimentària, l'autosuficiència, les energies renovables, la biodiversitat agrària, i també sobre novetats editorials i productes relacionats amb els temes citats que estiguin a la venda a la botiga virtual de l'associació?
Si acceptes, L'Era introduirà les teves dades a través del servei ofert per Mailchimp. Pots conèixer la seva política de privacitat a https://mailchimp.com/legal/
Pots anul·lar la teva subscripció en qualsevol moment clicant el botó "esborra'm" que es troba al peu de qualsevol informació que enviem, o bé enviant un missatge a administracio@associaciolera.org.
 Sí, accepto No, gràcies

Si vols pagar la inscripció en hores d'Ecoxarxa, si us plau anota el teu codi. Tingues en compte que cal que tinguis saldo positiu.

Després d’enviar el formulari se t'obrirà un quadre de diàleg per fer el pagament a través d’un compte de Paypal o a través d’una targeta bancària. Si no tens aquesta possibilitat, escriu com proposes de fer el pagament en el requadre següent.
També pots utilitzar el requadre per enviar-nos qualsevol comentari.

Comparteix a les teves xarxes socialsShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter