Articles Agrocultura
Principals regles de gestió de cobertes per al control de les adventícies
Desherbar amb herbes (4a i 5a part) Principals regles de gestió de cobertes per al control de les adventícies Text: Gemma Comella. Associació L’Era – Esfera. A partir dels butlletins de La Vache Heureuse. Aquest contingut forma part dels butlletins de l’agricultura del sòl viu. La gestió de les arvenses en agricultura és un repte important per a la producció ecològica ...
La dormància de les llavors
La dormància de les llavors es trenca a partir de mecanismes que hem de conèixer per gestionar millor les arvenses. En aquest article, exposem els factors que va descriure el botànic i pagès Gerard Ducerf per entendre què impulsa les llavors a germinar.
El DARPA convoca les eleccions al CCPAE reforçant el vot
Convocades les eleccions al CCPAE pel 27 de maig. El Departament habilitarà les oficines comarcals i el serveis territorials per al vot anticipat.
El Departament reconeix el retard en el Pla d’Acció de la PAE
El conseller Ordeig reconeix el retard del Pla d'Acció de la Producció Agrària Ecològica. El governant va admetre-ho en la darrera reunió que va tenir amb l'Aliança Fulla Verda.
Ecologistes en Acció critica els acords entre Revolta Pagesa i el Govern
Ecologistes en Acció es solidaritza amb les dificultats de la pagesia, però no veu amb bons ulls alguns dels acords pactats entre Revolta Pagesa i el Govern català, especialment el que fa referència a l'autorització de l'ús de biocides per al control de la plaga de conills.
Mecanismes de control de les adventícies amb cobertes de sègol
Les adventícies competeixen amb el cultiu per fer-se lloc i sobreviure. Per fer-ho utilitzen diferents mecanismes. L'ús de cobertes vegetals, com per exemple el sègol, ens permet controlar aquesta competència i guanyar avantatge sobre les arvenses
Com impacta la gestió dels cultius de cobertura en la supressió d’adventícies
Els cultius de cobertura poden tenir un impacte important en la supressió de les adventícies que sorgeixen en el mateix camp. La gestió que en fem serà decisiva
El compostatge de baixa intensitat sense residus d’origen animal
Un assaig comparatiu demostra que el compost elaborat només a partir de restes vegetals pot ser tan vàlid per a la fertilització de l'horta com el compost que incorpora restes animals.
Retornar la vida a l’horta. L’horticultura del sòl viu (HSV)
L'horta sobre sòl viu posa la biologia en el centre de la producció agrària per impulsar la fertilitat de la terra. Un assaig demostratiu ha observat l'impacte real en diferents aspectes.