Nova trobada pagesa i demostració de maquinària per regenerar terres d’extensius

Us convoquem a una doble jornada centrada en cultius extensius. Al matí, demostració de maquinària agrícola útil per a la regeneració de sòls en aquest tipus de conreus. Veurem en acció descompactadors, sembradores de sembra directa, l’arada Yeomans, i també desherbadors i un corró laminat (roller-crimper).

I a la tarda, trobada per empoderar la pagesia! L’any passat es van començar a fer una sèrie de trobades pageses al voltant de l’agricultura del sòl viu. Aquesta sessió és la continuació d’aquest seguit de trobades per a promoure la Xarxa de l’Agricultura del Sòl Viu. Té l’objectiu d’empoderar la pagesia, que n’ha de ser el motor. La feina al terròs dona l’experiència, l’expertesa i la saviesa necessàries per a la recuperació de l’agronomia. Tot plegat, sumat al suport tècnic i a les tècniques innovadores, permeten multiplicar els resultats i els referents a nivell territorial.
Parlarem sobre què ens hem de fixar per triar una sembradora de sembra directa que ens vagi bé. Veurem si podem fer lleugeres modificacions per adaptar-la i també quins altres recursos podem utilitzar per descompactar el sòl?

Dijous, 30/5

De 9.45 h a 18.30 h

Matí a Lleida i tarda a l’Escola Agrària d’Alfarràs (pots dinar a l’escola, si vols)

Inscripcions gratuïtes a https://bit.ly/jorn24

Organitza: Escola Agrària de Manresa, en col·laboració amb Associació L’Era, ADV Ecològica de Ponent i Escola Agrària d’Alfarràs.