Xerrada: L’Escola de Pastors de Catalunya. Dimecres 4 de novembre.

La Vanesa Freixa ens explicarà el model formatiu de l’Escola de Pastors, els serveis que ofereixen, el seu funcionament intern i els projectes que tenen per davant. L’acompanyaran exalumnes que ja es dediquen professionalment a la ramaderia.

L’Escola de Pastors de Catalunya, a través del seu projecte Grípia treballa des del 2009 per a la consolidació del sector primari, per a la seva dinamització local, per afavorir la sostenibilitat i l’agroecologia en el medi agro-ramader i per a promocionar el relleu generacional de la pagesia compromesa amb la terra i amb la cultura agrària.

Durant la xerrada tindrem ocasió de conèixer el model formatiu que aquesta escola porta a terme des dels seus inicis. Parlarem de la seva formació i els serveis que ofereixen, el seu funcionament intern i projectes. Alhora coneixerem els resultats de la feina que porten a terme per tal d’afavorir el relleu generacional de la pagesia a casa nostra.

Comptarem amb la presència de la Vanesa Freixa, responsable de l’Escola i l’acompanyaran alguns exalumnes, que a dia d’avui ja tenen el seu ramat o treballen per a altres, que ens aportaran el seu testimoni del pas per l’Escola.

– La Pati, geògrafa de formació, que un cop fet la formació de l’escola va treballar de formatgera i ara de nou busca Projecte. Ella és de Barcelona, de poble nou.

L’Agnès, enginyera industrial, que un cop va fer la formació va treballar amb un projecte d’ovella de llet a Navarra i que aquest any ha demanat la incorporació i s’instal·larà prop de Terrassa en una masia de propietat municipal. Farà cabra de llet.

El Mel, arquitecte, que un cop va fer la formació es va quedar allí on va fer les pràctiques, al Mas el Pujol de Dachs, a les Llosses. Ara és soci amb el seu propietari. Vaca de llet.

El Carles, que un cop va fer la formació es va quedar a treballar allí on va fer les pràctiques, al País Basc. Amb ovelles de llet. Hi ha estat gairebé 4 anys.