Tertúlia a L’Era: l’hort d’hivern. Dimecres 2 de setembre.

Què hi podem fer a l’hort en els mesos d’hivern? Lluny de deixar-lo erm, en les èpoques de fred, el nostre tros pot donar molt de si, des dels cultius que hi són en fase productiva a d’altres que es troben en fase de creixement.

Sempre pot ser interessant disposar d’hortalisses fresques durant l’hivern, o si més no durant una part del període fred. Per això, ja ara, encara que sigui l’estiu i faci calor, cal pensar en la sembra o plantació de les hortalisses que vulguem tenir més tard.

El fred és un dels factors limitants del cultiu de moltes hortalisses. Tot i això, és possible una activitat a l’hort durant aquest període, poc o molt llarg, segons la localitat, fins i tot a les zones més fredes.

La propera Tertúlia serà el dimecres 2 de setembre de 2015 i tractarem sobre l’hort d’hivern, amb aspectes com què entenem com a hivern a l’hort, les espècies més resistents, el seu cicle, les que hi són en fase productiva o en fase de creixement, si cal tècniques concretes de protecció, la distribució més homogènia de la feina durant l’any, les diverses feines que es poden fer a l’hivern, etc.

Ens trobarem de 7 a 9 de la tarda a la Sala d’Actes de la Biblioteca, que es troba a Cal Sitjes, a Artés.

Per a la gent nova que vulgui venir, adjuntem els dos documents sobre les bases de La Tertúlia i com arribar a Cal Sitjes.

Bona Tertúlia!

BASES_TERTULIA.pdf

Com arribar a Cal Sitjes.pdf

15_09_tertulia_cartell