Fem ratafia

TALLER PER APRENDRE A ELABORAR  LICORS AMB PLANTES MEDICINALS

La ratafia és un dels licors estomacals que tradicionalment es feia a les cases de pagès, especialment a muntanya, i cada família guardava el secret de la seva fórmula.

La base és de nous verdes, però també se la pot fer d’altres fruits aromàtics, amb una barreja d’herbes que cal saber combinar amb l’equilibri dels diferents sabors i aromes.

Una beguda aperitiva i digestiva, envoltada de màgia, tradició i virtuts medicinals. En aquest taller aprendrem a reconèixer les herbes a utilitzar i a preparar-la de la mà del nostre expert en herbes remeieres, Esteve Padullés, que ens farà conèixer i experimentar els secrets i les mil i una possibilitats d’aquesta beguda emblemàtica.

PROGRAMA:

!a sessió: 09/06/2020
ANEM A RECONÈIXER I A COLLIR LES HERBES PER LA RATAFIA
Sortida als voltants de l’hort de l’Esteve Padullés per a identificar i recol•lectar les herbes per a fer la ratafia. De cada herba es descriuran les seves propietats medicinals i els seus usos tradicionals.
Caldrà portar unes tisores de podar i un cistell o bossa on posar les herbes.

2a sessió: 16/06/2020
ELABORACIÓ DE RATAFIA I LICORS DIGESTIUS
Elecció de les plantes: identificació i propietats.
Mètodes d’elaboració: preparació dels ingredients.
Condicionants del procés: moment, ingredients, licor base, temps de maceració, recipients, etcètera.
Més licors? Què més podem fer?

Caldrà portar les herbes recol•lectades el dia anterior, les tisores i un pot de vidre de boca grossa on posar les herbes per a fer el licor.
Tothom qui vulgui s’endurà el preparat de les herbes amb l’aiguardent.

Lloc:
1r dia: a concretar.
2n dia: finca can Poc Oli de l’Escola Agrària de  Manresa.

Horari: de 17 a 20 hores.

Preu: 55 euros

Més informació: formacio@associaciolera.org / Tel. 93 878 70 35 / 672 337 305

Consulteu preus, descomptes i condicions a l’arxiu pdf: ratafia.pdf

Per inscriure’t, si us plau, omple el següent formulari:

El teu nom (obligatori)

Els teus cognoms (obligatori)

El teu DNI (obligatori)

Quina és la teva data de naixement? (dia/mes/any)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon (obligatori)

La teva adreça postal

El teu poble o ciutat (obligatori)

El codi postal (obligatori)

T'agradaria compartir vehicle amb altres persones que vinguin de la mateixa zona i ens autoritzes a compartir les teves dades amb la resta de l'alumnat del curs? (obligatori)
No

Com t'has assabentat que s'impartia aquest curs?
Fulletó de L'EraL'ApuntadorButlletí digital de L'EraPremsaWeb de L'EraAltres websPer un amic o amigaXarxes socialsFulletó

Quina relació tens amb l'agricultura?
Professional del sector agrícolaAutoconsumPagès a temps parcialNo en tinc cap

Vols rebre per correu electrònic informació relacionada amb l'associació, la producció agrària ecològica, la sobirania alimentària, l'autosuficiència, les energies renovables, la biodiversitat agrària, i també sobre novetats editorials i productes relacionats amb els temes citats que estiguin a la venda a la botiga virtual de l'associació?
Si acceptes, L'Era introduirà les teves dades a través del servei ofert per Mailchimp. Pots conèixer la seva política de privacitat a https://mailchimp.com/legal/
Pots anul·lar la teva subscripció en qualsevol moment clicant el botó "esborra'm" que es troba al peu de qualsevol informació que enviem, o bé enviant un missatge a administracio@associaciolera.org.
Sí, acceptoNo, gràcies

Si vols pagar la inscripció en hores d'Ecoxarxa, si us plau anota el teu codi. Tingues en compte que cal que tinguis saldo positiu.

Després d’enviar el formulari se t'obrirà un quadre de diàleg per fer el pagament a través d’un compte de Paypal o a través d’una targeta bancària. Si no tens aquesta possibilitat, escriu com proposes de fer el pagament en el requadre següent.
També pots utilitzar el requadre per enviar-nos qualsevol comentari.