Plantes aquàtiques autòctones per a piscines naturals

Aigua clara, saludable i estimulant per al bany amb plantes autòctones d’aigua. La depuració biològica funciona correctament quan hi ha un bon equilibri natural, gràcies al qual els microorganismes patògens no poden desenvolupar-se.

Tot el programa i les inscripcions aquí: https://bit.ly/web_piscines_tardor

Les piscines d’aigua natural creades artificialment es depuren únicament mitjançant processos biològics, tal com succeeix a la natura. És per això que no s’aplica cap tipus de desinfecció a l’aigua, ja que la depuració biològica funciona correctament quan hi ha un bon equilibri natural, gràcies al qual els microorganismes patògens no poden desenvolupar-se. Aquest equilibri està format per subtils però complexes xarxes alimentàries on intervenen des d’organismes microscòpics i petits animals aquàtics fins a una variada flora aquàtica autòctona. El resultat és una aigua clara, saludable i estimulant per als sentits. Per a la majoria de persones, banyar-se sense productes químics, en una aigua viva i envoltats de natura es converteix en tota una experiència regeneradora.

El curs donarà a conèixer les diferents estratègies de biodepuració de l’aigua existents aplicades a les piscines naturals, des de les més clàssiques a les més noves. Veurem com la tria d’aquestes estratègies o tècniques tenen una incidència directa respecte als diferents dissenys o tipus de piscines naturals que poden crear-se, buscant adaptar-se a les diferents sensibilitats i preferències dels seus propietaris. També s’explicaran les limitacions de cada tècnica i què es pot esperar i què no d’una piscina natural. Finalment es farà menció a les diferents estratègies de gestió i manteniment, que són sens dubte –a més a més del disseny i l’execució– la tercera pota sobre la qual se sustenta l’èxit d’una piscina natural.

1a sessió:
De 16 a 20h, al Viver Tres Turons. Camps de Mas Olivet. Sant Feliu del Racó. Clica aquí per anar-hi amb googlemaps.
Què és una piscina natural? Resum i situació actual
Principis de la biodepuració
Sistemes i tècniques amb què treballem
Tipus de piscines naturals. Dissenys habituals.
Gestió i manteniment.
Coneixement de les principals espècies autòctones utilitzables en piscines naturals, producció, implantació i manteniment.
Visita a les instal.lacions del viver Tres Turons

2a sessió
De 16 a 20h
Visita a instal·lacions de piscines naturals del Vallès.

Curs en col·laboració amb l’Institut de Jardineria i Agricultura Les Garberes, de Castellar del Vallès.

Professorat
Carles Pérez, biòleg per la UB i màster en tecnologia de l’aigua per la UPC. www.projectesdaigua.com
Carles Palau, doctor en biològia i gerent de la cooperativa Viver Tres Turons.

Més informació:
formacio@associaciolera.org / Tel. 93 878 70 35 / 672 337 305

Inscripcions a botiga.associaciolera.org

Consulteu dates, preus, descomptes i condicions a https://bit.ly/web_piscines_tardor