Jornades: La biodiversitat i els nou OGM

Des de fa uns anys s’han produït salts tecnològics en la manipulació de genomes que obren les portes a nous OGM. Els seus defensors no volen que s’etiquetin com a OGM, ni tampoc que se’ls apliqui la legislació vigent. Però el sector de la producció ecològica no té intenció d’admetre’ls.

Des del sector ecològic de la Unió de Pagesos del Baix Llobregat, veiem la necessitat de tenir un debat sobre les noves tècniques de biotecnologia aplicada a la producció agrícola.

Com a sector ecològic, on els OGM estan prohibits, tenim inquietud sobre aquestes qüestions i convidem la ciutadania a acompanyar-nos  a dur a terme un debat calent i per ara confinat a uns pocs “experts”.

Tres multinacionals controlen el 60% dels mercats de llavors comercials.  Una d’aquestes, la Bayer, està entusiasmada. Hi haurà més patents per a les multinacionals i més royalties a pagar pels productors? Quina traçabilitat i garantia hi haurà per als consumidors? Decidirem el futur de la nostra alimentació?

Comptarem amb Guy Kastler, membre de la comissió de polítiques públiques de llavors de La via campesina (Confederació paysanne).

Els convidem a dues conferències obertes:

Divendres 26 de gener a partir de les 10h a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) – Castelldefels

Dissabte 27 de gener, 10h-13:30h  a Cotxeres de Sants (Carrer Sants, 79. Barcelona)

i després CARXOFADA ECOLÒGICA, plaça Bonet i Muixí a les 14h. Cal reservar.

Inscripcions Aquí, o bé al correu electrònic baixllobregat@uniopagesos.cat, o bé al telèfon 637518305

xerradasoberaniabaixllobregat