.

Jornada Tècnica: registre de varietats vegetals agràries

L’Escola Agrària de Manresa amb la col·laboració de L’Era organitza una jornada on es vol explicar tant als pagesos i pageses que han conservat les seves varietats locals de tota la vida, com als tècnics que en fan millora, quines diferents opcions de registre tenen, per a preservar-les i mantenir-ne la seva identitat, alhora que donen a conèixer el tresor agrari que han sabut conservar.

La natura és diversa per a la seva pròpia supervivència i tots els éssers vius que la conformen també ho són. Intentar reduir i etiquetar la biodiversitat agrària no és tasca fàcil i cal preservar el que la nostra herència agrària ens ha brindat, alhora que garantir al consumidor un producte de qualitat. Són aquests coneixements tradicionals agraris dels nostres cultius i varietats, els que cal que es preservin al igual que les seves característiques fenotípiques.

Podeu consultar el programa sencer aquí: Manresa_varietats.

La jornada tindrà lloc el pròxim dijous dia 16 de novembre a la FUB. És gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de l’enllaç https://goo.gl/CYZTdS També us hi podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: http://ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspat

Tel.: 938749060 – A/e: ccagrariamanresa@gencat.cat

Comparteix a les teves xarxes socialsShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter