Curs gratuït de plantes bioindicadores, a Manresa

La Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica arriba a Manresa els dies 6 i 7 d’octubre amb el curs gratuït ‘Plantes bioindicadores: reconeixement i interpretació’, que es farà a la finca can Poc Oli de l’Escola Agrària de Manresa. La formació és una col·laboració amb l’associació L’Era, Espai de Recursos Agroecològics. Precisament serà la Neus Vinyals, tècnica i assessora de l’entitat, qui assumirà les classes, que començaran dijous a les 15.30h i s’acabaran divendres a les 19h.

El curs donarà els continguts bàsics per entendre com les plantes espontànies que surten als camps o als seus rodals ens poden ajudar a interpretar el tipus de sòl que tenim, cap a quin estadi està evolucionant i quines pràctiques ens poden ajudar a millorar-lo. És el que es coneix com a interpretació del sòl a partir de les plantes bioindicadores, un mètode ideat per al botànic i pagès Gérard Ducerf, autor d’una enciclopèdia de tres volums sobre aquesta mateixa qüestió.

Nombrosos estudis han verificat que les arvenses són un valor ecosistèmic a tenir en compte per manejar i dissenyar sistemes agraris. Alhora són una expressió del tipus i de l’estat del sòl on es troben, i amb la seva presència i el seu cicle vital i biologia contribueixen a millorar la fertilitat de la terra i a equilibrar-la.

Inscripcions aquí >>

Ins