Comencem les jornades de voluntariat a Esporus

Esporus és el banc de varietats locals de l’associació L’Era. Cada any, voluntaris i voluntàries ens ajuden a seleccionar els fruits més característics de cada varietat, a treure’n la llavor i deixar-la a punt per assecar-la o conservar-la directament.

Aquest estiu comencem la tarda del dia 1 de juliol. A la finca Can Poc Oli de l’Escola Agrària de Manresa. T’interessa? Inscriu-te a https://associaciolera.org/projectes/esporus/participa-a-esporus/

Aquest any hem programat set sessions de voluntariat de neteja de llavors i dues activitats. Al calendari veureu marcat en verd fosc les sessions de neteja, que són els dijous a la tarda de 17 a 19h a l’estiu i de 16 a 18h a la tardor.

Les visites a camp i la Tumakada

La primera de les dues activitats és el 23 de juliol: una visita a camp per a veure l’assaig de les 56 varietats de tomàquet que hi ha al Catàleg de Varietats Locals de Catalunya, una oportunitat única de veure (i tastar!) 56 varietats locals de tomàquet. Aquesta activitat està emmarcada en la Festa del tomàquet del Bages i cal inscripció prèvia per a poder-hi assistir (tema COVID ja sabeu com va tot això!).
L’altre activitat és la Tumakada, un clàssic dels estius d’Esporus. Serà dijous 26 d’agost i la farem de 8.30 a 13.30h. Com cada any collirem, traurem llavor i ens endurem salsa de tomàquet a casa.
Reserveu-vos els dies i comenceu a guardar pots!

Les jornades les farem en espais oberts i ventilats, però de moment cal que continueu portant la mascareta sempre que no estigueu a més d’1,5m. de distància i en entrar a les instal·lacions. 

Cal que porteu roba de treball, fresca i que es pugui embrutar.

Si us plau, gestioneu les inscripcions a través d’aquest formulari ; així podrem avisar si hi ha algun canvi a darrera hora.

Per qualsevol dubte: xenia@associaciolera.org