Sortides de reconeixement d’espècies silvestres d’interès agrícola

reconeixement_cartell

ESPÈCIES COMESTIBLES, COSMÈTIQUES I MEDICINALS, BIOINDICADORES DE L‘ESTAT DEL SÒL, ADVENTÍCIES, AMB USOS LÚDICS, REFUGIS DE FAUNA ÚTIL
La identificació de la vegetació que acompanya els conreus permet posar en valor moltes de les espècies que apareixen als camps o marges. Amb freqüència, aquestes són menystingudes i considerades un problema per la competència que exerceixen sobre el cultiu. Tanmateix, moltes poden ser útils en l’àmbit alimentari, cosmètic, medicinal o lúdic, i aquestes són només algunes de les utilitats atribuïbles a les espècies silvestres. També poden jugar un paper clau com a indicadores de l’estat del sòl, com a espècies acompanyants i refugi de fauna útil, o com a indicadores de condicions ecològiques particulars que ens permetran escollir amb major certesa el millor cultiu a realitzar.
I per sobre de tot, són unes espècies a dia d’avui desconegudes però que caldrà tenir molt en compte en la diversificació de l’agricultura i en l’adaptació al canvi climàtic. Resulta cabdal, doncs, saber-les identificar, conèixer-ne els usos, i el rol que poden jugar en diferents sistemes agrícoles, tal i com feien els avis i les àvies fins a mitjans de segle XX.

Aquesta sèrie de sortides, guiades per en MarcTalavera, són una invitació a endinsar-nos al món de la botànica agrícola, l’etnobotànica i als potencials agronòmics de part de la nostra flora arvense, per recuperar de l’oblit uns coneixements que venen de molt lluny, enriquir-los, adaptar-los a realitat actual i projectar-los vers el futur.

Les sortides tindran lloc en diferents zones geogràfiques, per tal d’observar la vegetació i les seves adaptacions ecològiques en funció del tipus de paisatge, del maneig agrícola desenvolupat, i de les condicions ambientals. Alhora, la variabilitat geogràfica ens permetrà conèixer un major nombre d’espècies, des d’aquelles que apareixen al litoral, fins a les pròpies de zones pirinenques.

Sortida 1: 9/5/2019
Zona litoral
Sortida 2: 16/05/19
Penedès / Anoia
Sortida 3: 23/05/19
Nord del Bages / Baix Berguedà
Sortida 4: 30/05/19
Alt Berguedà / Ripollès

Professor: Marc Talavera Roma,  doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona i membre del Col•lectiu Eixarcolant. Especialitzat en  etnobotànica, agroecologia, ecologia forestal i comunicació científica.

Dates i horari: dijous 9, 16, 23 i 30 de maig de 2019
De 15,30 a 19,30 hores

Més informació: formacio@associaciolera.org / Tel. 938787035

Consulta tarifes i descomptes en el document en pdf: reconeixement_programa

Per inscriure’t, si us plau, omple el següent formulari:

El teu nom (obligatori)

Els teus cognoms (obligatori)

El teu DNI (obligatori)

Quina és la teva data de naixement? (dia/mes/any)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon (obligatori)

La teva adreça postal

El teu poble o ciutat (obligatori)

El codi postal (obligatori)

T'agradaria compartir vehicle amb altres persones que vinguin de la mateixa zona i ens autoritzes a compartir les teves dades amb la resta de l'alumnat del curs? (obligatori)
 No 

Com t'has assabentat que s'impartia aquest curs?
Fulletó de L'Era L'Apuntador Butlletí digital de L'Era Premsa Web de L'Era Altres webs Per un amic o amiga Xarxes socials 

Quina relació tens amb l'agricultura?
Professional del sector agrícola Autoconsum Pagès a temps parcial No en tinc cap 

Vols rebre per correu electrònic informació relacionada amb l'associació, la producció agrària ecològica, la sobirania alimentària, l'autosuficiència, les energies renovables, la biodiversitat agrària, i també sobre novetats editorials i productes relacionats amb els temes citats que estiguin a la venda a la botiga virtual de l'associació?
Si acceptes, L'Era introduirà les teves dades a través del servei ofert per Mailchimp. Pots conèixer la seva política de privacitat a https://mailchimp.com/legal/
Pots anul·lar la teva subscripció en qualsevol moment clicant el botó "esborra'm" que es troba al peu de qualsevol informació que enviem, o bé enviant un missatge a administracio@associaciolera.org.
 Sí, accepto No, gràcies

Si vols pagar la inscripció en hores d'Ecoxarxa, si us plau anota el teu codi. Tingues en compte que cal que tinguis saldo positiu.

Després d’enviar el formulari se t'obrirà un quadre de diàleg per fer el pagament a través d’un compte de Paypal o a través d’una targeta bancària. Si no tens aquesta possibilitat, escriu com proposes de fer el pagament en el requadre següent.
També pots utilitzar el requadre per enviar-nos qualsevol comentari.

Comparteix a les teves xarxes socialsShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter