Fem un galliner amb materials naturals i coberta verda

galliner_cartell

Treballant amb terra, palets, argila, palla i fusta
Els materials naturals són els que tenen millors aptituds per acollir la vida. Aïllament, transpirabilitat, regulació de la humitat, confort, estètica orgànica i acollidora són alguns dels atributs que tenen les bioconstruccions, en aquest cas aplicats a l’autoconstrucció d’un galliner.
En aquest curs es treballarà amb materials reutilitzats o naturals, com els palets, l’argila, la palla i la fusta per a construir un allotjament molt adequat per al bestiar, en aquest cas les gallines.
Es farà en dues etapes. La primera es tractarà a nivell teòric quines instal•lacions els calen a les gallines. Se seguirà amb la part pràctica amb els tancaments del galliner, ubicant-hi les diferents estructures com porta, finestres i ventilació, ajocadors, etc. També es treballarà els aïllaments amb palla i el primer arrebossat de l’estructura.
En el segon bloc, i un cop els nostres amfitrions hagin anat completat els tancaments, es treballarà la part de la coberta verda i els arrebossats finals, per a donar a la construcció solidesa i un aïllament excepcional a través de la terra i la vegetació que farà de teulada orgànica.
T’animes a participar d’aquesta aventura?

1a sessió. Dissabte 23/03/2019
QUÈ ELS CAL A LES GALLINES PER A VIURE?
INTRODUCCIÓ A LA CONSTRUCCIÓ DE GALLINERS AMB MATERIALS REUTILITZATS
Pràctica: fixació i adaptació de les parets. Preparació per a l’arrebossat i primera capa d’arrebossat.

2a sessió. Dissabte 11/05/2019
COBERTA VERDA I ARREBOSSATS FINALS
Avantatges de les cobertes verdes respecte a les teulades clàssiques
Acabats
Pràctica: impermeabilització de la coberta, col•locació de drenatges i omplert de terra. Plantació de vegetació. Arrebossats finals

Professor: Ricard Guiu, expert en agroecologia, energies renovables i bioconstrucció.

Lloc:
L’Estany. A les persones inscrites se’ls farà arribar la localització geogràfica
Horari: 1a sessió: de 9,30 a 13,30 i de 15 a 19 hores i 2a sessió: de 9,30 a 13, 30 hores.
Més informació: formacio@associaciolera.org / Tel. 938787035
Preu: 83 euros.

Consulteu preus, descomptes i condicions en el pdf:galliner_def_programa

Si vols inscriure’t, omple aquest formulari, si us plau:

El teu nom (obligatori)

Els teus cognoms (obligatori)

El teu DNI (obligatori)

Quina és la teva data de naixement? (dia/mes/any)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon (obligatori)

La teva adreça postal

El teu poble o ciutat (obligatori)

El codi postal (obligatori)

T'agradaria compartir vehicle amb altres persones que vinguin de la mateixa zona i ens autoritzes a compartir les teves dades amb la resta de l'alumnat del curs? (obligatori)
 No 

Com t'has assabentat que s'impartia aquest curs?
Fulletó de L'Era L'Apuntador Butlletí digital de L'Era Premsa Web de L'Era Altres webs Per un amic o amiga Xarxes socials 

Quina relació tens amb l'agricultura?
Professional del sector agrícola Autoconsum Pagès a temps parcial No en tinc cap 

Vols rebre per correu electrònic informació relacionada amb l'associació, la producció agrària ecològica, la sobirania alimentària, l'autosuficiència, les energies renovables, la biodiversitat agrària, i també sobre novetats editorials i productes relacionats amb els temes citats que estiguin a la venda a la botiga virtual de l'associació?
Si acceptes, L'Era introduirà les teves dades a través del servei ofert per Mailchimp. Pots conèixer la seva política de privacitat a https://mailchimp.com/legal/
Pots anul·lar la teva subscripció en qualsevol moment clicant el botó "esborra'm" que es troba al peu de qualsevol informació que enviem, o bé enviant un missatge a administracio@associaciolera.org.
 Sí, accepto No, gràcies

Si vols pagar la inscripció en hores d'Ecoxarxa, si us plau anota el teu codi. Tingues en compte que cal que tinguis saldo positiu.

Després d’enviar el formulari se t'obrirà un quadre de diàleg per fer el pagament a través d’un compte de Paypal o a través d’una targeta bancària. Si no tens aquesta possibilitat, escriu com proposes de fer el pagament en el requadre següent.
També pots utilitzar el requadre per enviar-nos qualsevol comentari.

Comparteix a les teves xarxes socialsShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter