rencontre femme detente massage carcassonne rencontre femme grosse ardennes application rencontre rue rencontre sans lendemain nantes rencontre sexe levallois sites de rencontre casablanca

Presentem TornaTerra, un projecte de recuperació de terres abandonades

L’Era participa a través d’Esporus del projecte Torna Terra, una iniciativa conjunta amb L’Arada, MengemBages i el pagès Arnau Vilaseca per poder posar a produir ecològicament terres abandonades i tornar a comercialitzar-ne el fruit.

Torna Terra neix amb la voluntat de poder posar en el mercat de proximitat productes de la terra amb un alt valor social. I ho farà a través de la recuperació de terres abandonades, de l’ús de varietats locals i de la producció ecològica. Però el seu compromís també és amb les persones, i per això escull proveïdors que posen el factor humà davant de tot, com l’Associació AMISOL, que treballa amb persones minusvàlides del Solsonès i que s’han encarregat de confeccionar les etiquetes i caixes per comercialitzar.

L’Arnau Vilaseca és el nou pagès impulsor del projecte i ha aconseguit la certificació ecològica per a la seva finca. Està recuperant l’hort de la Bassa del Coll, a Prades de la Molsosa (Solsonès) i els primers aliments que n’ha tret són la ceba llarga de Berga, la ceba gran i dolça, l’enciam carxofeta, el dels tres ulls, el tomàquet de penjar mallorquí, el tomàquet tísica i el cirereta. Totes les varietats procedeixen del banc de llavors Esporus, de L’Era, que troba amb Torna Terra una manera d’obtenir un retorn per part del consumidor sobre les varietats locals i així poder conèixer com es reben i s’aprecien en l’àmbit de la comercialització. Val a dir que serà un mercat de proximitat, encapçalat per MengemBages, de la cooperativa Frescoop SCCL, que ja ha obert tres botigues a Manresa i posa a la venda sobretot aliments de la comarca del Bages i de Catalunya. Per la seva part, la cooperativa L’Arada s’integra en el projecte cercant la recuperació paisatgística i assessorant en activitats de restauració i de xarxes comercials.

Imagen 134_bodego_750x500

Els pilars de Torna Terra

1. Volem que els nostres productes serveixin per recuperar espais i/o horts abandonats, i poder així crear la xarxa d’espais Torna Terra.

2. Volem que el què plantem siguin varietats locals i que el nostre projecte ajudi a conservar-les, tot multiplicant la llavor per poder generar-ne estoc.

3. Volem que el circuit de venda sigui curt, de proximitat i basat en la confiança.

4. Volem que el producte estigui certificat com a ecològic.

5. Volem que el projecte potenciï el cooperativisme i la creació de xarxes.

6. Volem que el projecte col·labori amb les entitats del territori que treballen amb i per a les persones.

Trobareu tota la informació a tornaterra.cat