.

Poda natural d’olivera, ametller, fruiters i vinya ecològica

La 2a edició anual d’aquest curs començarà el 26 de gener i es farà cada divendres al matí fins el 16 de febrer. En Tomàs Llop ens ensenyarà els principis de la poda natural i podrem practicar-la amb visites a Sant Jaume Sesoliveres i al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Per què podem? És necessari per l’arbre? Sabies que una de les maneres més fàcils de desequilibrar–lo és a través de la poda? Així doncs, com saber el que li cal per no perjudicar-lo?

Podar va més enllà de tallar branques sense tenir clar perquè ho fem i quins efectes tindrà sobre la planta. L’objectiu del curs és aportar els coneixements i habilitats pràctiques per aconseguir fer una esporga en harmonia amb l’arbre, que li permeti un creixement equilibrat i una producció regular.

Les sessions especialitzades per cultius, comptaran amb una part teòrica per explicar els fonaments i tècniques de la poda, una part demostrativa de la valuosa mà del nostre professor Tomàs Llop i una part pràctica guiada.

Es podrà fer el curs sencer o per mòduls. Si es tria el sistema modular, caldrà fer la primera sessió d’introducció i després triar les sessions especialitzades per cultius que siguin d’interès de l’alumne.

1a sessió: Grup 1: 16.12.17 Grup 2: 26.01.18

PER QUÈ I COM PODAR?
Bases teòriques i pràctiques
Poda de formació, de manteniment, de sanejament, de regeneració….

2a sessió: Grup 1: 23.12.17 Grup 2: 02.02.18

PODA D’OLIVERA I AMETLLER

3a sessió: 13.01.18 o 09.02.18

PODA DE FRUITERS

4a sessió: 20.01.18 o 16.02.18

PODA TRADICIONAL DE VINYA

Totes les sessions són a càrrec de Tomàs Llop, agricultor ecològic i especialista en poda.

DATES I HORARI:
Grup 1: dissabtes 16, 23 de desembre, 13 i 20 de gener del 2017
Grup 2: divendres 26 de gener, 2, 9 i 16 de febrer del 2018 de 9 a 14 hores

LLOC:
1ª sessió: Can Poc Oli, (Escola Agrària de Manresa) Ctra. Vella d’Abrera a Manresa, Km. 23,6
2a i 4a sessió: teòrica al Casal i pràctica als camps de Sant Jaume Sesoliveres.
3a sessió: Masia Can Comas (Centre d’Informació i Gestió Econòmica del Parc Agrari del Baix Llobregat). Camí de la Ribera, s/n.  El Prat de Llobregat – Parc Agrari del Baix Llobregat.

PREU: 110€

També pots tenir aquesta informació en format pdf: poda.pdf

Si per alguna causa s’hagués de suspendre el curs, els diners avançats podran romandre com a reserva per a inscripcions posteriors, o ser retornats per la via que s’acordi entre l’organització i la persona inscrita.
Si és la persona inscrita la que no pot assistir a l’activitat per alguna causa, només es retornaran els diners avançats si s’avisa abans de l’inici de l’activitat, menys 8€ de despeses de gestió.
Si cal que L’Era emeti una factura de l’import de la inscripció, cal facilitar les dades que hi hagin de constar i avisar abans que s’acabi el curs.
Si realment tens molt interès en fer cursos amb nosaltres i la teva economia no t’ho permet.

Per inscriure’t al curs, clica aquí

Comparteix a les teves xarxes socialsShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter