Com atreure fauna útil a l’hort

refugis fauna útils

CREACIÓ D’HÀBITATS I INFRAESTRUCTURES ECOLÒGIQUES

La biodiversitat als entorns agrícoles té un paper fonamental en l’equilibri d’aquests ecosistemes i és una de les bases científiques en les que s’assenta l’agricultura ecològica.

Aquest curs vol donar a conèixer l’interès d’afavorir la biodiversitat als nostres horts, vergers i camps, permetent acostar-nos a l’equilibri ecològic de l’ecosistema, fet que ens portarà a reduir problemes de plagues i malures i facilitar la pol·linització dels nostres cultius.

Tot això des d’un enfocament eminentment pràctic, en què anirem explicant les diverses infraestructures afavoridores (bandes florals, bassetes, hotels d’insectes, etc.) i, per a cadascuna, en veurem exemples, comentarem quina és la fauna que atreu i com crear-les sense massa dificultats.

PROGRAMA

10 a 12h

  • Un hort biodivers, equilibrat i saludable
  • Diversitat de cultius
  • Plantes aromàtiques i bandes florals

12.30 a 14h

  • Marges i corredors funcionals. L’interès de les plantes silvestres.
  • Arbres i closos vegetals

14 a 15.30h: Pausa per dinar

15.30 a 17h

  • Encoixinament
  • Rocalles, piles de materials i altres refugis de fauna
  • Hotels d’insectes

17.15 a 19h

  • Caixes niu per a ocells i ratpenats
  • Bassetes i estanyols

Professors: Mark Biffen i Gisela Mir Viader, dissenyadors de Permacultura titulats i especialitzats en Agricultura Natural; i creadors del projecte Phoenicurus, espai de formació i demostració en permacultura, hort natural i bosc comestible.

DATA I HORARI: dissabte 18 de novembre del 2017, de 10 a 14 i de 15,30 a 19
LLOC: Can Poc Oli, (finca de l’Escola Agrària de Manresa)-Ctra. D’Abrera a Manresa, Km. 23,6 – C-1411b. Al costat de la gossera de Manresa
PREU: 55€

 També pots tenir la informació del curs en format pdf: refugis fauna útils.pdf

Si per alguna causa s’hagués de suspendre el curs, els diners avançats podran romandre com a reserva per a inscripcions posteriors, o ser retornats per la via que s’acordi entre l’organització i la persona inscrita.
Si és la persona inscrita la que no pot assistir a l’activitat per alguna causa, només es retornaran els diners avançats si s’avisa abans de l’inici de l’activitat, menys 8€ de despeses de gestió.
Si cal que L’Era emeti una factura de l’import de la inscripció, cal facilitar les dades que hi hagin de constar i avisar abans que s’acabi el curs.
Si realment tens molt interès en fer cursos amb nosaltres i la teva economia no t’ho permet, pots sol·licitar-nos una beca social, basada en retribució alternativa.

Per inscriure’t respon el següent formulari:

El teu nom (obligatori)

Els teus cognoms (obligatori)

El teu DNI (obligatori)

Quina és la teva data de naixement? (dia/mes/any)

El teu email (obligatori)

El teu telèfon (obligatori)

La teva adreça postal

El teu poble o ciutat (obligatori)

El codi postal (obligatori)

T'agradaria compartir vehicle amb altres persones que vinguin de la mateixa zona i ens autoritzes a compartir les teves dades amb la resta de l'alumnat del curs? (obligatori)
 No 

Com t'has assabentat que s'impartia aquest curs?
Fulletó de L'Era L'Apuntador Butlletí digital de L'Era Premsa Web de L'Era Altres webs Per un amic o amiga Altres 

Quina relació tens amb l'agricultura?
Professional del sector agrícola Autoconsum Pagès a temps parcial No en tinc cap 

Si vols pagar la inscripció en hores d'Ecoxarxa, si us plau anota el teu codi. Tingues en compte que cal que tinguis saldo positiu.

Després d’enviar el formulari se t'obrirà un quadre de diàleg per fer el pagament a través d’un compte de Paypal o a través d’una targeta bancària. Si no tens aquesta possibilitat, escriu com proposes de fer el pagament en el requadre següent.
També pots utilitzar el requadre per enviar-nos qualsevol comentari.

Comparteix a les teves xarxes socialsShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter